mandag 31. mai 2010

If you can`t Beat them... Eat them
Brennesle til middag i dag
- de vokser i fleng her.


1 1/2 liter nesleskudd
1 ss smør
2 dl syltynne skiver av f.eks vårløk,
gressløk, purreløk og/eller gulrot
1 ss mel
1 1/2 liter grønnsakbuljong
Salt
Pepper
2 dl fløte
Kokte egg
Bacon


Forvell nesle i saltet vann cirka 10 min. La renne av og hakk fint. Smelt smør i en kjele, blank løk/gulrot i smøret, bland inn mel, rør inn buljong og ha i neslen. La dette småkoke et kvarters tid. Smak til med salt og pepper. Tilsett fløte mot slutten. Til neslesuppe er det godt med halve, kokte egg og gjerne noen sprøstekte baconbiter.

Etiketter:

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden